O Aduni

O Aduni

Hotelsko-ugostiteljsko-turističko dioničko društvo „Aduna“ Bihać osnovano je davne 1946. godine. U svome povijesnom razvoju mijenjalo je oblik rada i organizovanja od državnog do privatnog vlasništva. U prijeratnom periodu ovo je Društvo bilo sinonim za razvoj ugostiteljsko-turističke privrede u tadašnjoj bihaćkoj regiji.

Godine 2002. HUT „Aduna“ d. d. Bihać je privatizirano, u skladu sa propisima koji reguliraju privatizaciju preduzeća u državnom, odnosno društvenom vlasništvu. Nakon provedenog postupka po objavljenom Javnom pozivu za prodaju 67% kapitala Društva, odabran je ponuđač s najpovoljnijim uvjetima – gospodin Ifran Čavkić.

Ispunjavajući sve ugovorne obaveze, gospodin Čavkić i ostali članovi Uprave Društva izgrađivali su strategiju daljnjeg razvoja i poslovanja ovog hotelsko-ugostiteljsko-turističkog kompleksa. Danas, prateći regionalne i svjetske trendove i potrebe, važimo za savremeni hotelsko-ugostiteljsko-turistički i sportsko-rekreativni centar sa širokom lepezom međusobno povezanih djelatnosti. Svojim korisnicima nudimo kvalitetne i jedinstvene usluge – jer imamo tradiciju koju želimo njegovati, ali i svakodnevno bogatiti.

Rezerviraj danas

Aktuelnosti